Afbeelding
 

Thuispagina
Gebieden
Zoeken
Pyreneeën
Beginpagina
Gebiedsinformatie
Hoofdroutes
Verloop bergkam
Geologie
Bronnen
Picture Gallery
Overzichtskaart
Routekaart GR 10

Trektocht 1
Route 1

Trektocht 2
Andorra
Panorama 1
Panorama 2
Route 2

Trektocht 3
Vignemale
Panorama 3
Route 3

Trektocht 4
Gruta Casteret
Brèche de Roland
Panorama 6
Route 4

Trektocht 5
Routekaart
Hutten
Panorama 1

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Verdere informatiebronnen Pyreneeën

[ Gidsen | Kaarten | Links ]
Gidsen
1. Walks and Climbs in the Pyrenees, door Kev Reynolds. Hierin staan beschrijvingen van zowel wandeltochten als klimroutes. Wel schematische tekeningen van het bergverloop, geen uitgebreid kaartmateriaal. (Cicerone Press)
2. Grande Randonnée 10, van de Fédération Française de la randonnée pédestre. Dit is de officiële topo-gids van de GR 10. Met routebeschrijvingen, tijd/hoogteschema's, ingetekende kaarten 1:50.000, bevoorradings- en overnachtingsmogelijkheden enz. De gehele GR 10 is beschreven in 4 gidsjes:
a. Pyrénées Occidentales, traject van Hendaye tot Arrens, het eerste en meest westelijke deel (Baskenland).
b. Pyrénées Centrales, traject van Arrens tot Melles, wandeling 3 valt grotendeels in deze gids terug te vinden.
c. Pyrénées Ariégeoises, traject van Melles tot Merens-les-Valles. Het laatste deel van wandeling 2 volgt dit deel.
d. Pyrénées Oriëntales, traject van Merens-les-Valles tot Banyuls-sur-mère. De routes van de wandelingen 1 en 2 zijn grotendeels terug te vinden in deze gids.
3. De GR-10, voetpad door de Pyreneeën, door Ad van Hattem. Nederlandse gids, met veel informatie. Bevat geen uitgebreid kaartmateriaal. Uitgave Elmar.
4. Haute Randonnée Pyrénéenne, door G. Vernon. Dit is de gids van de route van de Pyreneeën die vrijwel de hele kam (die grotendeels gelijk valt met de grens) volgt (vernieuwde uitgave in 1998 uitgekomen).

Afbeelding

5. In de ban van de Pyreneeën, door Ton Joosten. Ruim 25 meerdaagse tochten, met routebeschrijvingen en praktische informatie. Dit boek is niet meer te koop, er is een nieuwe serie uitgebracht (twee gidsen van de Spaanse en twee gidsen van de Franse Pyreneeën). Hij heeft ook een eigen website die de moeite waard is: pyreneeen-online. Zie ook: Uitgeverij Elmar.
6. Wildernis in Europa, gids van 45 ongerepte landschappen, red. Dwight Holing. Hierin worden natuurgebieden beschreven, met veel informatie over flora en fauna, prachtige foto's en reisinformatie. Voor de wandelingen in de Pyreneeën is het  hoofdstukken Nationaal park Pyrénées Occidentales van belang (wandeling 3 Pyreneeën). Uitgave het Spectrum 1997.
7. Reisgids Pyreneeën, gouden serie, ANWB 1998. Veel algemene informatie, gebiedsbeschrijvingen en een aantal tochten.

Kaarten
Wanneer je een GR 10 route volgt staan de gedetailleerde kaarten in de gids. Voor het overzicht (om op de route te komen of terug te gaan bijvoorbeeld) en voor het geval je van de route loopt is het verstandig ook kaarten met een grotere schaal aan te schaffen.

  • Goede kaarten zijn die van de Serie verte van het Institut Géographique National (IGN) (1:100.000). De Pyreneeën zijn terug te vinden in de kaarten nr 69 t/m 72. De GR 10 is aangegeven.
  • Ook zijn er overzichtskaarten waar meer routes op staan, de Cartes de randonnées, ook van het IGN (1:50.000). In wandeling 3 hebben we bijvoorbeeld de kaarten Bigorre (parc national des Pyrénées) en bij wandeling 2 de Cerdagne-capcir met plezier gebruikt. Met deze kaarten ben je uiteraard vrijer in je route keuze dan met een GR 10 gids.
  • Van de IGN is er ook de Serie Blue, schaal 1:25.000 met meer gedetailleerde informatie.
  • Tenslotte is er nog een overzichtskaart: Carte générale de Pyrénées, met informatie in het Frans en Spaans, net als de vorige ook een uitgave in de éditions randonnées pyrénéennes. In 1993 is hiervan een vernieuwde versie uitgegeven, die helaas in Nederland niet makkelijk te krijgen is (uitgave IGN/Geografisch Instituut van Spanje, schaal 1:400.000).
Afbeelding

Web-koppelingen

 
Thuispagina > Gebieden > Pyreneeën > Bronnen

Copyright © Jaap van der Veen |  Disclaimer | Reageren