Afbeelding  
 Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Auvergne
Beginpagina
Gebiedsinformatie

Trektocht deel 1
Trektocht deel 2
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
GR 30
Gelopen route
Afbeelding
Afbeelding

  

Trektocht langs de meren van de Auvergne

De hoogvlakte van de Auvergne ziet er lieflijk uit: golvend cultuurlandschap met rijen van oude vulkaankegels, veel meertjes waarvan sommige overblijfsel zijn van vulkaanuitbarstingen in het verleden. Toch heeft het ook een soort onherbergzame leegte doordat er maar weinig mensen wonen, en door de hoogte (gemiddeld rond de 1.000 m) kan het weer er behoorlijk spoken.


Klik op de foto voor de panorama versie

Tour des Lacs d'Auvergne
Het 'Parc naturel régional des volcans d'Auvergne' is een schitterend gebied, een golvend, vrij kaal heuvellandschap met een aantal oude vulkaan ketens die hier bovenuit steken. Hier en daar een klein dorpje, zodat je makkelijk campings vind en niet met grote etensvoorraden hoeft te sjouwen. De vele meren die de GR 30 opzoekt liggen vaak weer in een bosachtige omgeving. Onder normale weersomstandigheden is de tocht qua zwaarte vergelijkbaar met de GR 5 in de Ardennen, behalve als je 800 m moet klimmen naar de top van de Puy de Sancy (1.885 m).

Op onze trektocht volgden we het noordelijke deel van de GR 30. Van de door ons gelopen route is een kaartje en wandelschema voor de plaatsen, afstanden en wandelduur. Ook zijn er 6 panoramafoto's. Er is is ook een kaart van de gehele GR 30 inclusief schema met looptijden en voorzieningen.

Algemene informatie
Voor algemene informatie over de Auvergne zie gebiedsinformatie.

Rondvlucht via Google Earth
Via Google Earth kan je de hoogste top mooi bekijken: de Puy de Sancy (1.886 m), een strato vulkaan waar we uiteraard op moesten.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > Auvergne

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren