Afbeelding  
 


Thuispagina

Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Zillertal
Beginpagina
Gebiedsinformatie
Wandelschema's
Foto's Kees Nijdam

Huttentocht
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Route
Afbeelding
Afbeelding

  

Bergwandelen in het Zillertal

Het adembenemend mooie en vruchtbare Zillertal - gelegen tussen Innsbruck, Brennerpas en Grossvenediger - is al sinds de 19e eeuw populair bij toeristen. Het gebied heeft vele mogelijkheden voor dagtochten in de bergen, van eenvoudig tot zeer moeilijk. Doordat er veel hutten zijn - veelal dicht bij elkaar - is een doorgaande trektocht hoog door de bergketen van de Ziller Alpen ook goed mogelijk. De beroemdste is de fraaie Berlinerhütte uit 1879, waaraan het destijds elitaire karakter van de stichter, de Duitse Alpenvereniging valt af te lezen.

Afbeelding

Algemene informatie

Voor meer informatie over het Zillertal zie gebiedsinformatie.

Huttentrektochten

In 1996 hebben we hier een huttentrektocht van een week gemaakt. We hebben hierbij delen van de klassieke maar veel belopen Berliner Höhenweg gedaan, die volgt de Zillertaler Alpenketen boven Mayrhofen. Zie huttentrektocht, en de gevolgde route met wandeltijden en routekaart.

Een mooi (minder belopen) alternatief is de Drei-Länder-Weg, die achtereenvolgens Oostenrijks Tirol, Italiaans Tirol en Salzburg aandoet. Tenslotte is er nog de Zillertaler Voralpenweg.
Er zijn 'officiële' wandelschema's van alle drie de huttentrektochten.

Als laatste zijn twee foto's toegevoegd van een tocht die Kees Nijdam in het gebied maakte.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > Zillertal

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren