Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Vogezen
Beginpagina
Gebiedsinformatie
Overzichtskaart
Reliefkaart
Routekaart 1
Routekaart 2
Loopschema
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Panorama 11
Panorama 12
Afbeelding
Afbeelding

Hoteltrektocht door de Noordelijke Vogezen

In het Noord-oosten van Frankrijk strekt de bergketen van de Vogezen zich uit over de departementen Alsace (Elzas), Lorraine (Lotharingen) en Franche-Comté. De noordelijke Elzas is wat lager en rustiger, het zuidelijke deel is het hoogste en meest toeristisch (Ballons des Vosges).
Wij liepen ruim een week in het Regionaal park van de Noordelijke Vogezen (Park Régional des Vosges du Nord), door stille en uitgestrekte bossen en langs rustige en bloemrijke dorpjes.

De tocht in het kort
De beschreven tocht was een wandeltrektocht die ik met een vriend in 2012 heb gemaakt. We begonnen in Wissembourg, volgden grotendeels de route van de GR 53 en diens varianten, en soms plaatselijke wandelroutes. We overnachtten in hotels die we van tevoren gereserveerd hadden. Na 5 wandeldagen namen we een rustdag in Saverne, om daarna in nog twee dagen te eindigen in Urmatt. Vandaaruit konden we met de trein via Straatsburg weer terug naar het beginpunt, waar de auto stond.

Wat vindt je op deze webplek?
Om te beginnen een korte beschrijving van het gebied.
Er wordt ook een overzicht van de gelopen route gegeven, via diverse kaarten en loopschema met de minimaal benodigde looptijden en de plaatsen plus hotels waar we overnacht hebben.
Tenslotte zijn er twaalf panoramafoto's.
 
Thuispagina > Tochten per gebied > Vogezen

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren