Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Nepal
MongoliŽ           Beginpagina

Kaarten
Kaart MongoliŽ
's Nachts
Overdag
Overzichtskaart
Routekaart 1
TŁrgen Uul
Routekaart 2
Khirkkhan Uul
  Wandelschema

Panoramafoto's Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Panorama 11
Panorama 12
Panorama 13
Panorama 14
Panorama 15
Panorama 16
Panorama 17
Panorama 18
Panorama 19
Panorama 20
Afbeelding
Afbeelding

 

Vreemde voettocht in de Mongoolse AltaÔ

MongoliŽ wordt grotendeels bevolkt door herders die in ronde, vilten tenten leven en een (half) nomadisch bestaan leiden. Hun gastvrijheid is spreekwoordelijk. In het westen van dit grote land ligt een langgerekte bergketen, de AltaÔ, op de grens met SiberiŽ, Kazachstan en China. De NKBV organiseerde hier twee trektochten en een bergbeklimming, met hulp van lokale gidsen met paarden, jeeps en kamelen.

De reis in het kort
We begonnen in de hoofdstad Ulaan Baatar waar we het traditionele Naadam festival bezochten. Daarna vlogen we naar Ulaangom in het westen om een 6-daagse trektocht door de bergen van de TŁrgel Uul te maken. We reisden vervolgens per jeep naar Bayan Olgii voor een vierdaagse trektocht in de Tsengel Khirkkhan en het slotstuk, de beklimming van de Tsast Uul. Zie ook het Wandelschema.
Via -> Google Earth kan je een rondvlucht boven de Tsast Ula (4.208 m) maken. Op deze website staan ook vergezichten uit Google Earth over de TŁrgen Uul en de Khirkkhan Uul.

Kaarten
Een kaart van MongoliŽ laat ook de ligging zien ten opzichte van China, Rusland en Kazachstan. Satellietfoto's tonen hoe MongoliŽ er 's nachts en overdag uitziet. 's Nachts zie je in MongoliŽ maar enkele kleine lichtpuntjes, de grotere lichtconcentraties zijn allemaal van de landen er om heen. Er is ook een overzichtskaart van de Nuruu AltaÔ waar we gelopen hebben, met detailkaarten van de gelopen routes.

Foto's
Op de website staan 20 panoramafoto's (begin 2016 zijn er 10 toegevoegd).

Meer informatie
Ik heb van deze reis geen verslag of gebiedsinformatie op de website gezet. Ik heb wel meegewerkt aan een artikel over MongoliŽ op de Wikipedia encyclopedie.

Rotstekeningcomplexen van de Mongoolse Altai
Tijdens de Khirkhan Uul trekking kwamen we oude rotstekeningen tegen, zie Panorama 15. Binnen een straal van ongeveer 50 km liggen Aral Tolgoi en Upper Tsagaan Gol, twee van de drie locaties waar nog veel meer rotsgraveringen en grafmonumenten gevonden zijn. Ze zijn onderdeel van de de Werelderfgoedlijst van de Unesco en illustreren de culturele ontwikkeling in MongoliŽ gedurende een periode van 12.000 jaar.
 
Thuispagina > Tochten per gebied > MongoliŽ

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren