Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Karnische Alpen      Beginpagina

Tocht in 't kort
Kaart
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Kennismaking met de Karnische Höhenweg

De Karnische Alpen liggen op de grens van Oostenrijk en Italië en vormen een langgerekte bergketen van meer dan 100 km. Zij behoren tot de Zuidelijke Kalk-Alpen, tussen de Lienzer Dolomieten en Gailtaler Alpen aan de noordzijde en de Dolomieten aan de zuidzijde. Het is een relatief weinig bezocht (zeker vanuit Nederland) en zon-zeker gebied.
Er zijn genoeg hutten aanwezig om over de hele bergketen te trekken, van Sillian in het westen naar Tarviso in het oosten. Er zijn verschillende varianten mogelijk. De hoofdroutes zijn is de Karnische Höhenweg aan de Oostenrijkse kant, en de Traversatie Carnica aan de Italiaanse kant. De totale Karnische Höhenweg is ongeveer 200 km lang, in 10 etappes.

Na drie dagen opgegeven
Ons plan was om het grootste deel van de Höhenweg te lopen, in een aangepast schema met 8 loopdagen en 2 rustdagen. Helaas ging op de derde dag (naar de Porze hütte) een van de tochtgenoten onderuit en brak haar enkel, waardoor we de tocht niet hebben kunnen afmaken. In plaats daarvan hebben we nog twee dagtochten in het mooie en zeer rustige Lesachtal gemaakt dat de noord-westgrens van het gebergte vormt.
Deze paar dagen in het gebied waren zo mooi dat ik toch maar een kort verslag met foto's op deze webplek heb geplaatst.

Kaart
De kaart van de Karnische Alpen geeft een overzicht van het gebied, via google maps.

Foto's
Op de website staan 9 panoramafoto's. Om deze goed te kunnen bekijken kunt u in uw browser het beste uw beeld op 'volledig scherm' zetten (F11).

Links  
Thuispagina > Tochten per gebied > Karnische Alpen

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren