Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
IJsland
Beginpagina

Trektocht
Gebiedsinformatie
Overzichtskaart
Gelopen route

Overige dagen
Geisers
Uitbarsting 2010

Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9 
Afbeelding
Afbeelding

  

IJsland: van Landmannalaugar naar de kust

IJsland is het land van vulkanische verschijnselen en bijzondere landschappen. Watervallen, geisers, breukzones en last but not least de alternatieve wereld van Reykjavik zijn zeer de moeite waard.
In een vulkanisch zeer actief deel van IJsland ligt het natuurreservaat van Landmannalaugar, met veelkleurige oude vulkanen, warmwater bronnen en vele rivieren en meren. Na een paar inlooptochten in dit gebied trokken wij met rugzak en tent naar Þórsmörk, een van de weinige streken in IJsland waar (berken)bossen te vinden zijn. Van daaruit gingen wij over een pas tussen de gletsjers Myrdalsjökull en de Eftasjallajökull naar het plaatsje Skogar aan de Zuidkust.

foto

Op deze webplek is reisverslag van de trektocht te vinden, met een overzichtskaart, routekaart met wandelschema en gebiedsinformatie.

Bezienswaardigheden
Per huurauto hebben we ook nog andere bezienswaardigheden bezocht, zoals de historische vallei en breukzone Þingvellír, de geisers, de grote waterval Gullfos en de vogelrots Dyrholeay met zijn talloze papagaaiduikers. Tenslotte heb ik nog een dag Reykjavík verkend. Deze meer toeristische uitstapjes die ik heb gemaakt zijn beschreven in het verslag van de overige dagen, met een aparte pagina's met foto's van de geiser Strokur.

Google Earth
Ook leuk is een rondvlucht via Google Earth van de vulkaan die ik beklommen heb, de Bláhnjúkur (940 m).

Uitbarsting 2010
In 2010 toegevoegd: foto's en links over de uitbarsting van de Eyjafjallajökull, nabij de bergpas Fimmvörðuháls die wij op onze trektocht passeerden.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > IJsland

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren