Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Bergell-Veltlin
Beginpagina
Routekaart
Loopschema
Google kaarten
Hutten
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Panorama 7
Panorama 8
Panorama 9
Panorama 10
Panorama 11
Panorama 12
Panorama 13
Panorama 14
Panorama 15
Panorama 16
Panorama 17
Panorama 18
Panorama 19
Panorama 20
Afbeelding
Afbeelding

Huttentocht door Bergell en Veltlin

Een achtdaagse huttentocht van Maloja naar het Comomeer. Ten zuiden van het Zwitserse Engadin ligt het Italiaanse Veltlin, met als centrale berg de Monte Disgrazia (3.678m). Rondom dit massief ligt het het Val Malenco, met schilderachtige dorpjes en mooie panorama's. Meer naar het westen ligt het Bergell, een beroemd klimgebied met loodrechte granieten rotswanden. Centraal ligt het Val Masino vanwaaruit je naar het Val Codera kunt komen, dat eindigt bij het Comomeer.

De tocht in het kort
De huttentocht was georganiseerd door het NKBV (augustus 2011). We verzamelen op de Malojapas in Oberengadin, zo'n 25 km ten westen van St Moritz. Vandaar lopen we in acht dagen naar het Comomeer.
Op de eerste dag gaan we al de grens over en dalen af naar een hut in het Val Malenco. Daarna gaan we het massief van de Monte Disgrazia op. We lopen de Ventinopas over en verder rond het massief naar de Bosiohut. Daar hebben we een rustdag waarop we een rondwandeling maken.
Vervolgens lopen we in twee dagen via twee passen naar het Val Māsino in de Bergell. Vanuit het Val Māsino gaan we de Passo del Oro over om via het Val Codera af te dalen naar Novate Mezzola, aan een noordelijke uitloper van het Comomeer.

Wat vindt je op deze webplek?
Twintig panoramafoto's.
Er wordt ook een overzicht van de gelopen route gegeven, met routekaart en loopschema met de minimaal benodigde looptijden en de hutten waar we overnacht hebben.
Bij het overzicht van de hutten wordt ook een waardering per hut gegeven.
 
Thuispagina > Tochten per gebied > Bergell-Veltlin

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren