Afbeelding  
 


Thuispagina
Tochten per gebied
Zoeken
Reageren
Bernina
Beginpagina
Gebiedsinformatie

Gletsjertochten
Panorama 1
Panorama 2
Panorama 3
Panorama 4
Panorama 5
Panorama 6
Route
Detailkaart 1
Detailkaart 2
Detailkaart 3
Afbeelding
Afbeelding
  

Bergwandelen in de Bernina

Prachtige alpenlandschappen tref je in het Engadin, met stijlvolle bergsportoorden als St. Moritz en Pontresina. In Unterengadin is het enige Zwitserse nationale park met de alpenweiden en karakteristieke huizen. Op de grens met Italië rijst het granietmassief van de Bernina omhoog tot boven de 4.000 m. Hier kom je in de wereld van de eeuwige sneeuw en ijs, waar zich schitterende panorama's ontvouwen.

Afbeelding

Algemene informatie

Meer informatie over de streek bij gebiedsinformatie. Deze pagina is uitgebreid met stukje over het smelten van Morteratschgletsjer (december 2021).

Gletsjertochten

In de Bernina maakte ik een aantal wandeltochten, vooral over gletsjers maar ook op de vaste rots. Ook zijn diverse panarama's te bewonderen, te beginnen met een overzicht van het Berninamassief.
De route geeft een overzichtskaart en gegevens over de precieze route, hoogtes en wandeltijden. Bovendien zijn er nog de detailkaart 1, detailkaart 2 en detailkaart 3.

Rondvlucht via Google Earth
Via Google Earth kan je het Bernina massief mooi vanaf de Piz Morteratsch (3.751 m) bekijken, die we op de laatste cursusdag beklommen.
 

Thuispagina > Tochten per gebied > Bernina

Copyright © Jaap van der Veen  |  Disclaimer | Reageren