Afbeelding  
 Thuispagina
Zoeken
Nieuw

Deze webplek
Inleiding
Overzicht
Veel gestelde vragen 
Wie ben ik
Webkoppelingen
Reageren

Tochten
Tochten per gebied
Berggebieden
Tabellen
Grafieken

Afbeelding
Picture gallery

Algemeen
Gebergtevorming
Alpenkaart
Afbeelding

Wie ben ik

Mijn naam is Jaap van der Veen. Sinds 1996 ben ik mijn computer-hobby weer gaan oppakken (nieuwe mogelijkheden, internet en multimedia, je weet wel). Fotograferen, vormgeving, de natuur intrekken, (berg)wandelen, oriëntatie en cartografie zijn al veel langer mijn hobby.
Ik ben in 1998 begonnen met deze webplek. Dat is een combinatie van allerlei hobby's. De foto's op de webplek zijn van mijn hand, tenzij anders is vermeld (aangeduid met * of de naam van de fotograaf achter het bijschrift dat verschijnt als je met de muis op de foto gaat staan).

Alpine en wandelervaring Afbeelding
Wandelen en trekken is allang een hobby, ook in vlak of heuvelachtig terrein, zoals in de Benelux, Duitsland en Oosteuropese landen. Deze wandeltochten zijn niet op deze webplek beschreven.
Ik ben in 1981 met bergwandelen begonnen en maak elk jaar wel een tocht in bergachtige gebieden. Meest trektochten, ik heb maar beperkte klimervaring in hoog-alpine terrein. Vooral mooie natuurgebieden trekken me, waar de weidsheid van het hooggebergte een dimensie aan toe voegt.
Na 2017 heb ik geen (lange) trektochten in de bergen meer ondernomen.

Organisatie van de tochten
De meeste tochten die ik heb gemaakt waren zelf uitgezet, met vrienden. Vaak waren dat trektochten van 1 tot 2 weken, soms meer dagtochten vanuit een vaste uitvalsbasis, zoals bij Trefkampen van het NIVON. Daarnaast heb ik deelgenomen aan enkele alpine cursussen van het NIVON-Rotterdam. De laatste jaren neem ik vaker deel aan georganiseerde tochten, zoals vreemde voettochten en huttentochten van de NKBV.
Zie ook de overzichtstabellen, waar ook kwantitatieve gegevens over de wandelingen te vinden zijn. Voor een overzicht en kaartje van door mij bezochte bergmassieven zie de berggebieden.
 

Thuispagina > Over de maker

Copyright © Jaap van der Veen  | Disclaimer | Reageren